האם סופם של הצגת ה URL'ים בתוצאות החיפוש הגיע?
מאת נתן רנקי | 29.12.2019
בקצרה: Knowledge Graph (גרף הידע) הוא למעשה בסיס הידע המרכזי בו חברת גוגל עושה שימוש למטרות שיפור תוצאות החיפוש המופיעות במנוע החיפוש.
בסיס הידע (בסיס הנתונים) הינו למעשה אוסף נתונים ועובדות אשר נלקחו מאתרים מגוונים אותם הגרף משווה בין מספר אתרים ומוצא עובדות ו/או תשובות החוזרות על עצמן בתארים שונים וכפועל יוצא, גרף הידע מציג מידע מאומת לגולש מבלי שהוא ייאלץ לחפש אותו בעצמו.
תצוגת גרף הידע התווספה לראשונה למנוע החיפוש של גוגל באמצע שנת 2012, כאשר בתחילת דרכו, הגרף הוצג למשתמשי מנוע החיפוש של גוגל בארצות הברית ורק לאחר מספר חודשים הוא החל להיות מוצג בשפות נוספות כגון: ספרדית, צרפתית, רוסית, איטלקית, גרמנית, יפנית ופורטוגזית.
ה- Knowledge Graph מספק מידע מובנה ומפורט על נושא מסוים וזאת בנוסף לרשימה של קישורים המפנים לאתרים ייעודיים במרחבי הרשת.
מטרתו של גרף הידע היא לאפשר לעושים בו שימוש להסתייע במידע על מנת למצוא את המענה הנדרש להם וזאת מבלי להיכנס לאתרי אינטרנט אחרים על מנת לאתר פריטי מידע רלוונטיים לנושא.
חשוב לציין שבסיס הנתונים של ה- Knowledge Graph מתייחס לאוסף של נושאים ו-ישויות כגון: אנשים, מדינות, ערים, מקומות, מוזיאונים, קבוצות ספורט, מבנים אדריכלים מפורסמים, מקומות מסוימים, שחקנים, זמרים, אלבומי מוסיקה וכדומה.
בשנת 2012, כאשר הושק לראשונה גרף הידע של גוגל הוא הכיל מידע אודות למעלה מ-570 מיליון ישויות שונות ולמעלה מ-18 מיליארד נתונים וקשרים בין הישויות השונות וכל זאת בעזרת רשת סמנטית המאפשרת למנוע החיפוש לאחזר את התשובה הנדרשת בהתאם למשמעות והקשר של המילים אותן הקליד הגולש.
בתחילת 2016, גוגל הוציאה פיצ'ר ייעודי המאפשר לחברות מסחריות ועסקים שונים לעדכן את גרף הידע לגביהם וזאת על מנת לספק לקהל הגולשים מידע עדכני ומדויק אודות בית העסק.
אומנם לא כל בית עסק יכול לעדכן את גרף הידע הנוגע לגביו, אך בהחלט מומלץ לכל חברה מסחרית לבדוק האם היא עומדת בתקנון אותו הציבה גוגל לצרכי עדכון גרף הידע לגביהם.
לאחר השקת ה- Knowledge Graph על ידי גוגל בשנת 2012, החלו חברות נוספות לייצר לעצמן גרף ידע משלהן, כאשר בין יתר הגרפים הבולטים תוכלו למצוא את גרף הידע של מנוע החיפוש BING, גרף הידע של לינקדאין, גרף הידע של יאהו ועוד.
ה- Knowledge Graph של גוגל בדומה לכל גרף ידע של חברה אחרת, נועד בעיקר לצרכי מתן מענה לשאלה מסוימת המופנית למנוע החיפוש.
כפועל יוצא מכך, הצגת תוכן המסייע לגולש מסוים למצוא בקלות את התשובה לשאלה אותה הוא הפנה למנוע החיפוש, יאפשר לכם להיות מקודמים באופן טבעי, כאשר גוגל יציג את מקורות המידע מהם הוא שאב את התשובה לשאלה המיועדת בקוביית הגרף ידע המופיע אפילו מעל תוצאות הקידום הממומן.
לצורך כך, מומלץ להזין באתרים המקודמים תכנים העוסקים במתן מענה לשאלות נפוצות בתחום העיסוק העיקרי של האתר, כאשר את התוכן המופיע באתר מומלץ להזין באמצעות שאלות/תשובות, רשימות סדר פעולות, טבלאות וכדומה.
כמו כן, חשוב לעשות שימוש בתגיות רלוונטיות אשר יסייעו לרובוטים של גוגל לזהות את התשובה ולהציג אותה באופן חלקי או מלא בגרף הידע. בדומה לכל טכניקת קידום אחרת, גם השימוש בגרף הידע כאמצעי קידום בגוגל, חייב להיות מבוסס על תוכן מעניין ומועיל לקהל הגולשים.
טיפ נוסף: בעלי אתרים המעוניינים שהתוכן המופיע באתריהם יהיה חלק מגרף הידע של גוגל, מומלץ שייפתחו דף עסקי ב-GOOGLE MY BUSINESS וגם ערך בויקיפדיה.
גרף הידע של גוגל אומנם מיועד לצורך מתן מענה לגולשים לגבי תשובות שונות וזאת מבלי שינטשו את דף תוצאות החיפוש המרכזי של גוגל, אך יחד עם זאת, חשוב לדעת שקיימות מספר דרכים לשימוש בגרף הידע גם לצרכי קידום אתרים.