אינפוגרפיקה (InfoGraphic)

בקצרה: אינפוגרפיקה היא דרך ויזואלית, ברורה וקלה להבנה, להצגת באופן חזותי מידע כמותי ואיכותני (עובדות ונתונים מספריים המוצגים באמצעות איורים גרפיים),האינפוגרפיקה תייצר הדמיית נתונים ויזואלית, וכך המידע יוצג באופן חזותי מופשט – קליטת הנתונים והבנתם ביתר קלות.

ניתן להעביר מספר סוגי מידע באמצעות אינפוגרפיקה ולהצליח להעביר את המידע בצורה מעוצבת, בין נתונים אלו נמצא את: רצף אירועים, איורים, מפות, גרפים על כל סוגיהם, תרשימים ועוד.

את האינפוגרפיקה פגשנו לראשונה כבר במאה ה 17 אך השימוש המודרני וזה שאנו מכירים כיום, החל רק בתחילת שנות ה- 80 וכיום היא בשימוש מאסיבי והפכה לכלי עבור לא מעט אנשים ובעלי תפקידים שונים.

השימוש הראשוני של האינפוגרפיקה המודרנית היה בחדשות ובעיתונים המודפסים, רבים עשו שימוש בה מבלי לדעת ולקטלג זאת כאינפוגרפיקה.

כיום, לא מעט עושים שימוש באינפוגרפקיה וזאת תודות להיותה דרך מעולה להעביר כמויות של מידע אשר עלול לשעמם, בצורה נעימה, ויזואלית, מעוצבת ובעיקר קלה להבנה ונעימה לעין.

ארגונים, חברות (בכל סדרי הגודל), תאגידים, אנשי שירות, עסקים שונים ועוד, עושים שימוש באינפוגרפיקה, בין אם בחוברות שלהם, בעמודי נחיתה, באתר, במדריכים שונים ועוד שלל שימושים רבים ומגוונים.

ממציאי ומשתמשי האינפוגרפיקה

אומנם הסינים הם אלו אשר עשו את השימוש הראשוני באינפוגרפיקה אך מי שנחשב לאחד מאבות האינפוגרפיקה הוא אדוארד טאפטי.
טאפטי פרסם לא מעט ספרים בנושא האינפוגרפיקה המודרנית ובהם הוא עושה שימוש בהיסטוריה של האינפוגרפיקה. מומלץ לקרוא את הספרים שלו על מנת להבין את האינפוגרפיקה יותר לעומק.

ISOTYPE – הינה קבוצה אשר תרמה רבות להתפתחות האינפוגרפיקה ועוד בשנות ה- 20 ייצרה היא לוחות גרפיים רבים ובהם היה תיאור מידע כלכלי.

הלוחות נועדו להעביר את המידע והמסר בצורה יותר אפקטיבית ומובנת. למעשה, ניתן לומר כי ISOTYPE ייסדה מספר "חוקים" או כללי יסוד אשר מצליחים להשפיע על העיצוב האינפוגרפיקה עד לימינו אנו.

כיום, השימוש באינפוגרפיקה צומח וגובר עם השנים עד לרמה בה פותחו כלים מיוחדים אשר בונים את האינפוגרפיקה וישנם אפילו תוספים למערכות ניהול האתרים אשר ייצרו עבור האתר את האינפוגרפיקה או יוכלו להציגה בדרך מקצועית.

מרכיבי האינפוגרפיקה

כותרת ראשית – כמו כל כותרת ראשית, גם כאן תפקידה של הכותרת הוא לגרום לקורא להמשיך להתבונן באינפוגרפיקה ולהציג את הנושא כמסקרן וששווה להמשיך להתבונן.

כותרת משנית – כאן כבר אנו עוברים לכותרת טכנית המתארת את מה שעתידים לראות. בכותרת המשנית ניתן להעניק לקורא כלים להמחשת התוכן של האינפוגרפיקה.

מקרא ו/או תוויות – חשוב להבין כי אינפוגרפיקה מורכבת ממספר שכבות ועל מנת להקל על הקורא וגם אכן להשיג את המטרה של הצגת המידע בצורה ברורה יותר וקלה להבנה, חשוב להציב מקרא או תוויות.
יש להתייחס לכל הקטגוריות, נתונים, צבעים, משתנים וכל מה שאתם מציגים באינפוגרפיקה. שיטת עבודה נכונה תהייה לייצר את המקרא לאחר שהאינפוגרפיקה עצמה מוכנה וכך לא לשכוח ייצוג אלמנט מסויים במקרא.

צבע – אינפוגרפיקה מכריחה את היוצרים שלה לעשות שימוש בצבעים אבל חשוב מאוד לעשות את השימוש באופן מושכל ונכון.

צריך למצוא את האיזון בין מעט צבעים לבין יותר מדיי צבעים. חשוב לזכור כי אינפוגרפיקה מטרתה הצגת נתונים ובעזרת הצבעים בה, יהיה אפשרי למשוך את תשומת הלב של המתבונן והקורא אל הנתונים החשובים ו/או לבדל אותם מהיתר.

מקור מידע – באינפוגרפיקה מציגים נתונים ועל מנת שהנתונים יהיו אמינים, חשוב לציין מהיכן הגיעו. מעבר להצגה ואמיתות הנתונים, מקור המידע הופך זמין להמשך הסתכלות ובחינת הנושא, במידה ורוצים כמובן להמשיך לחקור את הנושא.

צור קשר
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם או התקשרו ל- 03-372-6226
Call Now Button