האם סופם של הצגת ה URL'ים בתוצאות החיפוש הגיע?
מאת נתן רנקי | 29.12.2019
בקצרה: עמוד שגיאה בהתאמה אישית, שמטרתו להציג לגולש ו/או למנוע החיפוש (בעת בה הם מנסים לגשת לכתובת עמוד ספציפית), כי לא נמצא בו תוכן ואין בו כלל את העמוד המבוקש.
שגיאות 404 לא טובות לאתר ועל כן עליכם לוודא כי לא יהיו באתרכם דפים בעלי שגיאות באופן כללי ודפים בעלי שגיאות 404 באופן ספציפי. שגיאת 404 File Not Found, היא שגיאה בה הדפדפן מבקש להציג דף שלא נמצא באתר: הגולש מבקש להציג משאב (קובץ, דף תמונה) מרחבי הרשת, הבקשה מוזנת היישר אל הדפדפן, משם נשלחת הבקשה אל השרת בו מאוחסן האתר URL)). היה והמשאב המבוקש אכן נמצא בשרת, הוא יוחזר אל הדפדפן ויוצג לגולש שביקש לראות אותו, אך אם המשאב לא נמצא בכתובת ה URL, אזי יחזיר השרת הודעת 404 דהיינו File Not Found.
כדי לאתר את הדפים להם יש שגיאת 404 חשוב להתחבר לכלי מנהל האתרים, שם תחת קטגורית "סריקה" -> "שגיאות סורק", תוכלו להיחשף לכל דפי השגיאות, שגוגל זיהה באתרכם לצד פירוט רלוונטי, הכולל בין היתר: מתי אותרו לראשונה השגיאות באתר, מתי נסרקו הדפים לאחרונה וכיוצא בזאת. כדי לעבוד ולתקן את כל השגיאות באתר, ניתן להוריד קובץ אקסל מסודר עם כל השגיאות. לאחר תיקון השגיאות חשוב לסמן את הדפים, שתוקנו ולהסיר מכלי מנהל האתרים את ההתראות, אחרת גוגל ימשיך להציג את דף השגיאה 404. מעבר לכלי מנהל האתרים, ישנם תוספים שונים אשר יודעים לזהות עמודי שגיאה.
חשוב חשוב חשוב להבין ולדעת כי לעיתים קיימים דפי 404 זמניים ומשום שגוגל סורק ומסמן אותם כשגיאה, חשוב לעבור על כל כתובות ה – URL ולבדוק כל דף שסומן כשגיאה. במידה והעמוד אכן קיים יש להוריד את ההתראה מכלי מנהלי האתרים וכל זאת כדי לא לפגום בקידום האתר מחד ולהעניק חווית משתמש טובה יותר לגולשים.
שגיאות 404 מתרחשות בשל מספר סיבות וביניהן:
מחיקת עמודים – אם מחקתם דף ספציפי אין זה אומר שגוגל מפסיק לסרוק אותו אלא להיפך. בתקופה הקרובה שלאחר המחיקה, ימשיך גוגל לסרוק את הדף ועל כן יש להתייחס לכך בהתאם. כל עוד יסרוק גוגל דפים לאחר מחיקה, יזוהו הדפים כשגיאת 404 ועל כן אם אתם מתבקשים להסיר דפים מהאתר, עדיף שלא לעשות כך, אלא לציין בדף המבוקש והמיועד למחיקה כי המוצר אזל מהמלאי, להפוך אותו לדף ממנו אתם מוציאים קישורים, לבצע הפניית 301 ועוד. קחו בחשבון כי יכול מאוד להיות, שהדף שאתם רוצים למחוק מצליח להביא לאתר תנועה (אם באמצעות קישורים ואם באמצעות פרסום בדף) ועל כן לא כדאי למחוק אותו.
כתובת אתר משובשת – היה והגולש מקליד את כתובת האתר בצורה לא נכונה (הקלדה לא נכונה של אחד התווים, תוספת של תווים מיותרים וכיוצא בזאת), יוצג לגולש דף שגיאה 404, אך זהו לא דף שנסרק והוא אינו באמת קיים במערכת.
נפילת שרת – משום שנפילת שרת יוצרת דפי 404 זמניים (עד שהאתר חוזר לאוויר), שכאמור נסרקים על ידי גוגל, חשוב לנתר מעת לעת את השרת ולבדוק כיצד הוא מתפקד במהלך היום / שבוע / חודש וכמה נפילות קיימות אם בכלל.
שינוי של כתובת ה- URL – היה ושיניתם את כתובת ה URL ואין זה משנה מה הסיבה לכך, גוגל ימשיך לסרוק את הכתובת הישנה והחדשה גם יחד ויצור שגיאת 404. אם החלטתם לשנות כתובת URL, חשוב לבצע הפניית 301 מהכתובת הישנה אל הכתובת החדשה, כך מנוע החיפוש של גוגל, ידע לשייך בין שתי הכתובות וימנע מצב בו תיווצר שגיאת עמוד.
יש לכם המון דפי 404 ואתם לא יודעים מה לעשות? פנו אלינו ונשמח לעזור.