האם סופם של הצגת ה URL'ים בתוצאות החיפוש הגיע?
מאת נתן רנקי | 29.12.2019
תוכן זהה לתכנים אחרים ברשת לעיתים עם שינויים מינוריים. מנועי החיפוש נוהגים להעניש אתרים שנוהגים להעתיק תוכן ע"י בידודם והורדת דירוגם. בפעמים בהם ניתן לזהות את האתר בעל התוכן המקורי ממנו בוצעו העתקות כך שאתר זה לא ייענש.
בקצרה: תוכן משוכפל הוא תוכן זהה לתכנים אחרים ברשת לעיתים עם שינויים מינוריים. מנועי החיפוש נוהגים להעניש אתרים, שנוהגים להעתיק תוכן על ידי בידודם והורדת דירוגם. ישנן פעמים (למעשה לא מעט), בהן ניתן לזהות את האתר בעל התוכן המקורי ממנו בוצעו העתקות וזיהוי זה תורם לעבודה שאתר זה לא ייענש בשל ההעתקה שבוצעה ממנו מפאת היותו המקור.
על פי גוגל, חווית המשתמש היא החשובה ביותר ולשמה הם פועלים ללא לאות. כך שאם קרה ובשני אתרים יופיע אותו התוכן, הרי שתוכן זה לא יוצג בתוצאות החיפוש, גם אם הוא מועתק חלקית. גוגל מצליח באמצעות האלגוריתם שלו וכלים נוספים, לזהות תכנים מועתקים ולהוציא אותם האינדקס ומתוצאות החיפוש.
פעולה הכרחית בתהליך קידום אתרים, היא הזנת תוכן מקורי ובעל ערך מוסף אל אתר האינטרנט / הבלוג המקודם, כך שכל בעל אתר ו/או מקדם אתר, דואגים להזין טקסטים ותכנים על בסיס קבוע וזאת על מנת לקדם את האתר במעלה תוצאות החיפוש. תוכן משוכפל הוא אותם הטקסטים שהוזנו באתר X מופיעים גם באתר Y, בין אם אלו הם טקסטים ארוכים ובין אם אלו הם טקסטים קצרים לרבות מדריכים, מפרטי מוצרים וכיוצא בזאת. אם בעבר נהגו מקדמי האתרים לקחת מאמרים מאתר אחד ולהזין אותם באתר אחר, תוך שהם מוציאים קישור לאתר המקור, הרי שכיום פעולה זו נחשבת לחלק מקידום שחור בעקבותיה ניתן להיענש על ידי גוגל ולא להופיע בתוצאות החיפוש אם בכלל. זכרו כי קידום אתרים שחור (Black Hat SEO), גם אם הוא מצליח להפיק תוצאות, הן יהיו לזמן קצר בלבד לאחריו תשלמו מחיר כבד ולעיתים אף אתרכם יעלם מהאינדקס של גוגל ותאלצו לבנות אתר חדש ולקדם אותו מלכתחילה, מה שיגבה מכם זמן ומשאבים רבים וספק אם זה ישתלם לכם.
כדי לבצע אופטימיזציה מקצועית ונכונה, חשוב לבדוק את התוכן באתר ולוודא מעבר לכל ספק כי הוא אינו משוכפל. הדרך הטובה ביותר לבחון האם התוכן משוכפל או לא, הוא להיעזר בתוכנה אשר נקראת copyscape – כלי שמאפשר לכם לסרוק את התוכן באתר וחושף עבורכם את כל החלקים המשוכפלים בתשלום.
דרך נוספת באמצעותה ניתן לבחון האם התוכן משוכפל היא להעתיק מקטעים מהטקסט ולהדביק אותם בשורת החיפוש של גוגל, היה וגוגל יזהה את הטקסט הרי שהוא משוכפל ולהיפך, אם גוגל לא יצליח למצוא את הטקסט שהדבקתם ברחבי הרשת, אזי ניתן לומר כי הוא מקורי.
כאשר מצאתם את הטקסט שלכם באתר אחר, פנו אל בעליו במהירות האפשרית והסבירו לו שהוא פעל שלא כחוק ובקשו ממנו להסיר את התוכן. היה והוא מסרב לעשות כן, אתם יכולים לתבוע אותו על הפרת זכויות יוצרים, מה שאומנם ייקח לכם זמן וידרוש מכם משאבים אך בהחלט יעשה את העבודה. חשוב להבין כי מרבית מבעלי האתרים שפונים אליהם, מסירים את התוכן במהירות שיא.
מדוע חשוב כל כך לפנות אל אותם "מעתיקי תוכן"? משום שגוגל לא בהכרחת יודע להגיד איזה אתר העתיק מאיזה אתר ועל כן פעמים לא מעטות נענש גם האתר שהעלה את התוכן המקורי עד לבירור או הבנה כי מדובר באתר המקור.
אחת הטעויות הנפוצות יותר, הוא להזין את אותו התוכן בעמודים שונים באתר מה שיוצר אנדרלמוסיה אחת גדולה בסופו של יום מה שאתם יוצרים הוא תחרות בין דפי האתר שמאגדים ומאוגדים באתר אחד. על כן לא יצא לכם מזה דבר וחצי דבר. על מנת להתמודד עם תוכן משוכפל, נכון לשכתב את התוכן המקורי, כך גוגל לא יזהה העתקה ולייצר תוכן שאינו משוכפל.