האם סופם של הצגת ה URL'ים בתוצאות החיפוש הגיע?
מאת נתן רנקי | 29.12.2019
כתובת אתר האינטרנט המורכבת מתחילית קבועה וסיומת משתנה בהתאם לסוג/אופי האתר ובהתאם למדינה בה הוא מתופעל. כל אדם יכול לרכוש על שמו דומיין ובתנאי שהוא פנוי. רכישת הדומיין מתבצעת על ידי ספקים מורשים.
רכישת הדומיין מתבצעת על ידי ספקים מורשים. תקופת רכישה מינימלית הינה שנה.
הדומיין הוא השם הייחודי, שמוענק לאתר אינטרנט ספציפי ו/או לכתובת דואר אלקטרוני. את שם המתחם מקישים בחלון החיפוש של הדפדפן ושם הוא יופיע. ניתן להקים תיבות מייל עם סיומת זהה לדומיין אשר יופיע לאחר הכרוכית (@) או בשמו הגסטרונומי שטרודל :).
לכל דומיין יש סיומת אשר מצביעה על מיקום המתחם ושמו כך הסיומת בישראל תהיה IL, הסיומת בארה"ב תהייה COM, למשרדים ממשלתיים סיומת שם המתחם תהיה GOV ועוד.
מי שמקצה את שמות הדומיין בישראל הוא איגוד האינטרנט כך שאם ישנה בעיה עם דומיין זה או אחר, ניתן לפנות לאיגוד האינטרנט ולהלין על בעיה אותה הם עתידים לפתור.
לכל מכשיר אותו מחברים אל הרשת האינטרנטית יש מספר ייחודי המורכב ממספרים (לדוגמא: 192.112.311.65), מספר זה נקרא (IP- INTERNET PROTOCOL). התקשורת בין כל המחשבים מתבצעת באמצעות מספרים סידוריים אלו (לא בשונה ממספרי תעודת הזהות שמקבל כל אדם שנולד).
כך שניתן גם להתחבר לכל מכשיר באופן ישיר על ידי מספר זה. פרוטוקול האינטרנט ה- IP מכיל עד 12 ספרות ברצף וזאת בשל ריבוי המחשבים המחוברים לרשת והצורך להקנות לכל אחד מהם מספר ייחודי ומשום אורכם, קשה לזכור אותם.
על מנת לאפשר לכל משתמש להגיע בקלות יתרה ממחשב אחד למחשב אחר, הוקמה מערכת אשר נקראת Domain Name System – DNS שתפקידה הוא לתרגם את המספרים לשמות מתחם כמו שאתם מכירים אותם, לדוגמא: Google.com
מהרגע בו משתמש מקליד את שם המתחם (בנייד, בלפטופ או במחשב האישי), יתבצע באופן אוטומטי פיענוח של שם המתחם (DNS) בסיומו תוחזר כתובת IP לדפדפן של המשתמש.
ברגע בו הוקלד שם המתחם בדפדפן, מבוצעת הלכה למעשה שאילתה אשר מתחילה בשרת הגלובאלי אותו מנהל ה- ICANN (תאגיד האינטרנט להקצאת שמות ומספרים), הממוקמת בקליפורניה שבארה"ב.
השרת הגלובאלי מפנה את השאילתה לשרתים בהתאם לסיומת שם המתחם והיררכיה מובנת תפנה את השאילתה בין השרתים, עד לשרת בו מאוחסן שם המתחם.
שם מתחם הוא מחרוזת אותה מפרידים בנקודות ולצורך העניין isoc.org.il .
הסיומת, דהיינו החלק הימני ביותר לאחר הנקודה האחרונה, מציינת באופן כללי ביותר את שם המתחם ומציינת את המיקום (IL = ישראל), הרמה השנייה מציינת כי שם המתחם שייך לארגון (org) וכן הלאה.
כיום, ישנן סיומות רבות ומגוונות (מאות סיומות) ברמה העליונה ביותר, דהיינו בצד הימני ביותר אחרי הנקודה האחרונה אך ניתן לחלק אותם לשני סוגים של סיומות; האחת היא הסיומת אותה מכיר כל גולש לרבות com, info, org וכיוצא בזאת ואילו הסיומת השנייה היא קוד ארץ אשר מציינת את הטריטוריה בה מצוין שם המתחם ובין היתר: IL=ISRAEL וכן הלאה. בשנים האחרונות, ישנן סיומות נוספות המעידות על עיסוק, כגון: biz = עסקים.
על מנת לבחור שם מתחם, יש לחפש את השמות הפנויים, משום שישנם שמות אותם תפסו ורכשו משתמשים אחרים. על פי רוב, ירכש דומיין לתקופה של שנה שנתיים, אך ישנה אפשרות לרכוש שם דומיין לתקופות ארוכות יותר ועד 10 שנים.
היה והמשתמש לא חידש את שם הדומיין, רשאי כל אדם אחר לרכוש אותו ואז מתחילות הבעיות להתעורר, בין היתר האתר ירד מהאוויר, יהיה צורך להוכיח בעלות על דומיין וכיוצא בזאת.