האם סופם של הצגת ה URL'ים בתוצאות החיפוש הגיע?
מאת נתן רנקי | 29.12.2019
בקצרה: DO FOLLOW הינו מונח מתחום קידום אתרים אשר נועד לתאר קישורים (לינק) כברירת מחדל המופיעה ללא סימון מיוחד בקוד.
קישורים אלו נועדו לייצר כוח לאתר המקודם וזאת באמצעות הפעלת מערך קישורים (לינקים) מאתרים אחרים ברשת, כאשר כל קישור הנכנס לאתר המקודם מאתר אחר ברשת, מעניק למעשה כוח נוסף לאתר המוקדם.
קישורים המכונים DO FOLLOW הם למעשה קישורים אשר נועדו להעביר כוח (מיץ קישורים) מאתר אינטרנט אחד למשנהו, כאשר כל קישור הנכנס לדף אינטרנט מעניק לו כוח מסויים, עמוד המקבל הרבה קישורים חיצוניים עשוי להיות מקודם על ידי מנוע החיפוש באופן טבעי.
יחד עם זאת, חשוב לציין שמנועי החיפוש (וגוגל בראשם), בוחנים בקפידה את טיב הקישורים ולא רק את כמותם, וזאת על אף שמנועי החיפוש אינם עוקבים אחר קישורי DO FOLLOW.
כמו כן, חשוב לציין שכיום, ההנחיות של גוגל ומנועי חיפוש נוספים, אוסרות על מנהלי ומקדמי אתרים לייצר קישורי DO FOLLOW אשר אינם מיושמים בהתאם להנחיות ה-NO FOLLOW.
למרות כל זאת, מקדמי ובעלי אתרים רבים עושים שימוש בקישורי DO FOLLOW כאמצעי ליצירת מערך קישורים (LINK BUILDING).
קישורים נכנסים לאתר המקודם מהווים את אחד מהגורמים העלולים להשפיע על תוצאות הקידום וזאת בעיקר במקרים בהם מדובר בקישורים נכנסים "טובים" המגיעים מאתרים שונים מובילים בתחומם.
קישורי NO FOLLOW הם למעשה קישורים אשר הוגדרו כך כבר בשלב כתיבת קוד האתר או במסגרת אופטימיזציה לקוד האתר במסגרת הליך קידומו במנועי החיפוש.
הגדרת קישורי NO FOLLOW בקוד האתר,מונעת את האפשרות של מנועי החיפוש להתייחס לקישור זה ולכן קישורי ה-NO FOLLOW אינם בעלי ערך מבחינת קידום האתר בכל הנוגע למיקומו בתוצאות החיפוש.
עם זאת, קישורי NO FOLLOW משמשים למטרות יצירת תנועת גולשים אל האתר המקודם, כאשר כל גידול בתנועת הגולשים יכול להוביל בצורה עקיפה לקידומו הטבעי של האתר במנועי החיפוש.
השימוש העיקרי בקישורים מסוג NO FOLLOW מיושם בעיקר באתרים בהם קיימת אפשרות לגולשים להגיב על תכני האתר (כגון אתרים בהם פועלים פורומים או בלוגים) וזאת במטרה למנוע מהגולשים לצרף קישורים היכולים להפנות לאתר אחר המתחרה באתר המקודם.
חשוב לציין שבנוסף להבדלים הקיימים בין קישורי ה-NO FOLLOW לקישורי ה-DO FOLLOW, חשיבות השימוש בקישורים אלו הינה רבה בכל הליך קידום אתרים אורגני.
לצד קישורי ה-NO FOLLOW וקישורי -DO FOLLOW ניתן לכלול בין היתר:
חשוב לציין שאף על פי הגישה הרווחת בקרב מקדמי ומנהלי אתרים כי כל הקישורים אותם הם יוצרים צריכים להיות קישורי DO FOLLOW אשר תורמים בצורה כזו או אחרת למדדי הדירוג במנועי החיפוש, מומלץ לעשות שימוש מבוקר בקישורים אלו ואף לשלב קישורי NO FOLLOW.
חשוב להדגיש גם שקצב הוספת קישורים מוגבר עלול להיראות "לא טבעי" ואף להוביל להרחקת האתר המקודם ממנוע החיפוש, ולכן, יש להקפיד על קצב אחיד (לא גבוה מדי ולא נמוך מדי) בכל הנוגע לקצב הוספת הקישורים, במסגרת הליך קידום אתר כזה או אחר.