האם סופם של הצגת ה URL'ים בתוצאות החיפוש הגיע?
מאת נתן רנקי | 29.12.2019
בקצרה: CPA הינו מודל תשלום המבוסס על תשלום בתמורה לפעולה מסויימת. הפעולה הזו יכולה להיות רכישת מוצר מסויים, מילוי פרטים אישיים בטופס (מה שנקרא ליד), הרשמה לרשימת תפוצה ועוד. מודל ה CPA כמודל תשלום, נהוג בעיקר בהתחלה בה מתבססת מערכת יחסים בין האתר בו יפורסם התוכן (באנר, קישור, מאמר וכדומה) לבין המפרסם עצמו וכאשר מדובר באתר חדש או אחר שאינו מוכר יחסית.
מודל תשלום זה הינו מניב מאוד עבור שני הצדדים כאשר מדובר באתר חזק בו יחסי ההמרה גבוהים וכמובן שמדובר בשיטת תשלום מאוד בטוחה עבור המפרסם אשר אינו משלם אלא אם קיבל תמורה שנקבעה מראש.
מודל ה- CPA הינו מודל מאוד מקובל ושכיח בכל הקשור בפרסום מקוון וזאת תודות לעובדה שמפרסמים רבים רוצים להבטיח לעצמם תמורה ולא לשלם מבלי הידיעה הבטוחה שיקבלו את התמורה. ראשי התיבות CPA בעלות מספר וורסיות אך כולן אומרות דבר אחד והוא השלמת פעולה. בין הוורסיות נמצא את: cost per acquisition או cost per action.
באופן כללי, מרבית האתרים ישמחו ויעדיפו לעבוד בשיטת תגמול שונה (CPM, CPC) אך אין מדובר בעובדה גמורה ובמיוחד כאשר מדובר באתרים חדשים או אתרים אשר אינם בעלי תנועה גדולה או יחסי המרה ידועים ו/או כחזקים.
מה נחשבת ל- פעולה: בגדול, כל מפרסם תר אחר פעולה אחרת, ישנם אשר מגדירים פעולה כרכישת מוצר, הורדת קובץ, מילוי פרטים והגעה כליד, הרשמה לשירות, מילוי טופס, הרשמה לרשימת תפוצת אתר ועוד. לאחר שהגולש ביצע את הפעולה הרצויה והתקבל הדיווח (בעזרת פיקסל, עוגיות [קוקיז] או שיטות מעקב אחרות אשר הוסכם עליהן מראש), יבוצע התשלום בעבור זאת.
לרוב, מדובר בפעולה מקוונת, משמע אינטרנטית אך אין זה חייב והפעולה יכולה להתבצע גם אופליין וזה אומר שיחת טלפון וכדומה.
במקרה של ביצוע פעולה באופן שאינו אינטרנטי, יש לבצע מעקב מסודר וגם צריכה להתקיים מערכת יחסים בעלת אמון בה האתר המפרסם שם את מבטחו ואמונו כי המפרסם אכן יעביר דיווח אמין. מעקב אחר השלמת פעולות שאינן מקוונות יכול להיות שימוש במספר טלפון ייעודי עבור האתר המפרסם (שיטה זו אינה תלויה במפרסם ומעניקה דיווח על פי כמות השיחות הנכנסות), דיווח מסודר אחר לקוחות שהגיעו מהאתר המפרסם ועוד.
· רשתות אפיליאציה רבות מאפשרות עבודה אך ורק במודל תשלום פר פעולה או חלוקת רווחים בתחילת דרכו של אתר. לאחר שהאתר מתבסס, יהיה ניתן לשנות את שיטת התגמול. אתרים רבים אשר נמצאים בתחום הפרסום והאפיליאציה מזה זמן רב ונחשבים לאתרים חזקים ומובילים, יעדיפו לעבוד ישירות מול המפרסמים וגם בשיטות תמחור שונות – אך לא מעט מהם עדיין יבקשו לעבוד על פי מודל ה CPA שכן התמורה בגין כל פעולה גבוהה יחסית.
· ישנו מונח הנקרא eCPA ומטרתו היא מדידת האפקטיביות של שיטת תגמול ה CPA. ה eCPA מבדיל בין שיטות התגמול השונות וכך מבטא את אפקטיביות ה CPA, הן עבור המפרסם והן עבור האתר המפרסם.
לסיכום, קיימות מספר שיטות תגמול ושיטות תמחור בכל הקשור אל עולם הפרסום המקוון. בחירת השיטה תתבצע בהתאם לאופי המוצר, דרישות המפרסם, מאפייני האתר בו הפרסום יתבצע, וותק האתר ועוד מגוון פרמטרים אשר עתידים לנבא עבור המפרסם את אחוזי ההצלחה. אומנם שיטת ה CPA מקובלת בתחילת הדרך אך לא מדובר בכלל גורף ולכן מומלץ עבור כל מפרסם ו/או בעל האתר בו יבוצע הפרסום לבחון את השיטה העדיפה עבורו.