SEO WEBSITE

אז כמה באמת עולה אתר?

מי מכם יודע כמה באמת עולה לבנות ולתחזק אתר? האם יש מחירון קבוע ומסודר? כיצד כדאי לבנות אותו? מה צריך לדעת לפני ששוקלים בכלל להקים אתר? אלו הן רק כמה שאלות אשר אמורות לצוץ בראשו של כל אחד ואחת המבקש לבנות אתר חדש ובעצם לעשות את הצעד הראשון בייצור נוכחות אינטרנטית. ובכן, אין תשובה מסודרת אחת ולמעשה, אפשר לומר שהתשובה היא כמעט בלתי אפשרית וזאת כי מחירו של כל אתר הוא בהתאם לאתר עצמו, למה הציפיות, מה הצרכים, רמת המורכבות ועוד.

במאמר הבא, ננסה לעזור לכם להבין את סדרי הגודל ובעצם לקבל מושג לכמה עתיד לעלות האתר שלכם.

מה אמור לעלות כסף?

  • סוג האתר – אחד ממרכיבי העלות של אתר הוא סוג האתר, בלוג פשוט לא יעלה כמו פורטל מורכב וכדומה. כמו כן, הדרך בה תבחרו לבנות האתר היא פקטור נוסף (עיצוב מותאם אישית, וורדפרס, ויקס וכדומה).
  • דומיין – שם הדומיין שלכם יעלה סכום נמוך יחסית בכל שנה.
  • אחסון – בכל חודש תאלצו לשלם לחברת אחסון בעבור אחסון האתר.
  • מרכיבים – מה יש באתר עצמו? האם אתם זקוקים לתוספים שונים, שירותי צד שלישי וכדומה.
  • עיצוב או פיתוח – במידה ואתם זקוקים לשירותי עיצוב או פיתוח, מדובר בעלות נוספת.
  • תחזוקה – לאחר שבניתם את האתר, יש לתחזק אותו והתחזוקה הזו, ניחשתם נכון! עולה כסף.

מה האפשרויות שלכם

  1. למדו לעשות זאת בעצמכם – כיום, קל יותר מתמיד לבנות אתרים ויש לא מעט מערכות ניהול אשר אינן מצריכות ידע בקוד. אם אתם מוכנים להשקיע מזמנכם וללמוד לבנות את האתר, תוכלו לחסוך המון כסף.
  2. שכרו פרינלסר – אופציה נהדרת היא לשכור פרילנסר אשר יבנה עבורכם את האתר. בחרו בקפידה והיו מוכנים להוצאה.
  3. עבדו עם סוכנות – עבודה עם סוכנות או חברת בניית אתרים תעלה יותר אבל האיכות תהייה גבוהה יותר והאתר יהיה אתר מקצועי ואיכותי. אם יש לכם את התקציב, עבודה עם סוכנות זה ההימור הבטוח ביותר שלכם.

בואו נחפור קצת יותר במה עולה כסף:

SEO WEBSITE

דומיין

שם הדומיין שלכם הוא כתובת האתר ואין לכם ברירה אלא לרכוש אחד. אין ספק, שתוכלו לרכוש מספר דומיינים או לייצר סאבדומיינים אך בסופו של דבר אתם צריכים דומיין עבור האתר שלכם (אלא אם הלכתם על בניית אתר באמצעות ויקס למשל וויתרתם על האופציה הזו). עלויות הדומיין מתחילות מכמה שקלים לשנה ויכולות להגיע לאלפי שקלים – הכל תלוי בשם שתבחרו ובסיומת. כדי לסבר לכם את האוזן: דומיינים בישראל לרוב נעים סביב ה – 60 שקלים לדומיין סטנדרטי.

אחסון

כדי להקים אתר, אתם חייבים לרכוש דומיין ואחסון. יש מספר סוגי אחסון שונים וגם כאן תוכלו להחליט באיזו מהאופציות תבחרו; יש לנו אחסון עצמי, אחסון על ידי חברה וכמובן סוגי האחסון עצמם (בין היתר: אחסון שיתופי, שרת וכו'). כל סוג אחסון יעלה לכם סכום אחר בכל חודש ותוכלו לרכוש אחסון לשנה מראש בהנחה. קשה מאוד לתת טווחי מחירים לאחסון מכיוון שזה תלוי בהמון משתנים אך ניתן למצוא אחסון בכמה עשרות שקלים בחודש לאתר פשוט ומתחיל.

פלטפורמה, תוכנה, מערכת ניהול תוכן ותוספים

לאחר שרכתם דומיין ואחסון, צריך לבנות את האתר עצמו. כאן, העלויות מאוד משתנות ויכולות להיות 0 שקלים אם בחרתם בתבנית חינמית של וורדפרס או להגיע לאלפי שקלים אם בחרתם לבנות אתר בהתאמה אישית מלאה. וורדפרס היא מערכת ניהול התוכן השכיחה ביותר ואם תמצאו תבנית טובה מספיק, תוכלו לחתוך בעלויות וגם סביר ותמצאו את מרבית התוספים ללא עלות.

אם בחרתם ללכת דווקא על מערכות בניית אתרים, היו מוכנים להוצאה של כ- 100-200 ש״ח בחודש אך היא מגלמת בתוכה את כל העלויות כולל האחסון.

מתכנת / מעצב

במידה ואתם רוצים לבנות את האתר שלכם בהתאמה אישית מלאה, עליכם לשכור מעצב ומתכנת. העלויות כאן יהיו גבוהות, הכי גבוהות אך בסופו של דבר סביר ותקבלו את האתר שרציתם בדיוק.

תבניות עיצוב

אם בחרתם ברכישת תבנית עיצובית מוכנה מראש, העלויות נעות בין 10-$100 וזה נכון לכל מערכות ניהול התוכן בקוד פתוח (וורדפרס, ג'ומלה ודרופל). אל תבנית העיצוב, הוסיפו את עלויות התוספים, על מנת להבין סדר גודל אמיתי יותר וכאן מדובר על כ- $45 בממוצע.

עלויות נוספות

  • תוכן – את האתר יש למלא בתוכן ותוכן עולה כסף – באם בחרתם להסתייע בשירותיו של כותב תוכן מקצועי. פחות מומלץ לכתוב את התוכן בעצמכם אך כן מומלץ לכוון את הכותב למה אתם בדיוק רוצים.
  • תמונות – אתר נעים למראה הוא אתר בו יש תמונות. תוכלו לרכוש תמונות או לצלם בעצמכם. הקפידו על איכות טובה ועל כך שהתמונות אכן מתאימות לתוכן ולאתר ולא רק יפות לעין.
  • אבטחת אתר – תעודת SSL ואבטחת האתר הם שני דברים חשובים מאוד, במיוחד אם אתם רוצים שהגולשים שלכם ירגישו בטוחים ואם אתם רוצים שגוגל יאהב אתכם.
  • SEO– בניתם אתר, כעת אתם רוצים שאנשים יגיעו אליו ובקלות. עבור זאת, עליכם לבצע קידום אתר וכאן מדובר בעלויות אשר אמורות להחזיר את עצמן.

עלויות תחזוקה

  • דומיין ואחסון אתר – עלויות קבועות אשר יש לחדשן כל עוד האתר באוויר
  • עדכונים – ככל שהזמן עובר, המערכות מתפתחות ומשתדרגות ויש לדאוג לעדכון קבוע. לעיתים זה יצריך תשלום נוסף.
  • חידושי פרימיום – לרוב, אחריות ותמיכה באתר, תחומים בזמן ולכן כדאי לחשב ולזכור עלויות אלו.
  • אבטחה – אתר חייב להיות מאובטח ובטוח, לעיתים זה מחייב בעלויות נוספות ובמיוחד כאשר משתמשים באתר מותאם אישית.
  • תעודת SSL – תעודת SSL מחייבת בתשלום בכל מועד חידוש.

שיווק

עלויות השיווק עבור האתר שלכם הן עלויות נטולות מחירון וזה אומר שכל אתר, מחייב בעלויות שונות – הכל בהתאם לאתר, לצורך, לקהל היעד ולמטרות. כל עוד אתם רוצים שאנשים יגיעו לאתר שלכם ואתם רוצים לבלוט אל מעל האתרים, עליכם לבצע ולפעול במספר אפיקי שיווק שונים; SEO , שיווק באמצעות תוכן, שיווק באמצעות רשתות חברתיות, פרסום ועוד.

אז מה היה לנו פה בעצם

תשובה חד משמעית לכמה עולה אתר, אין ולא תהייה לעולם וזאת מהסיבה הפשוטה שכל אתר הוא עולם ומלואו ועומד בפני עצמו. יחד עם זאת, בהחלט יש לכם מושג טוב יותר כרגע למה העלויות הצפויות לכם ומה אמור לעלות ומה לא.

כל אתר, יעלה מחיר אחר אך עליכם לדעת מה אתם רוצים ובעיקר לא לפחד לנסות להשיג אותו. יש לכם לא מעט דרכים לחסוך פה ושם אך אם אתם שואלים אותנו, הפרקטיקה הטובה ביותר היא לעבוד עם סוכנות/חברה מקצועית ולנתב את הזמן שלכם, לעשות מה שאתם יודעים הכי טוב.

בהצלחה!

SEO WEBSITE

 

צור קשר
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם או התקשרו ל- 03-372-6226
Call Now Button