קצת על חשיבות SEO עבור סטארטאפים
אם אתם חלק מסטארטאפ אז זה אומר כמה דברים: יש לכם משאבים מוגבלים ואתם צריכים לקוחות. לא מעט סטארטאפים נוטים "להתעלם" מהאתר שלהם תודות לעומס העבודה והצורך להרשים את המשקיעים מחד ולגייס הלקוחות מאידך – וזו טעות.
כולנו יודעים שתוצאות אורגניות מניבות לידים איכותיים לצד אמון גדול יותר במותג, אשר בסופו של דבר יכולים להפוך ללקוחות. ככל שהאתר שלכם מופיע גבוה יותר בתוצאות החיפוש, כך הסיכוי ללידים איכותיים גדול יותר. למעשה, מה שאנחנו אומרים הוא שאם ה- SEO שלכם יהיה טוב וחזק מספיק, הלידים יזרמו וישאירו לכם יותר זמן לשפר את המוצר שלכם ולגייס הון גבוה יותר בסבב הגיוסים הבא.
בניית תוכנית SEO עבור סטארטאפים
המפתח לתוכנית SEO טובה הוא היות התוכנית מכוונת ואסטרטגית. זה לא מספיק רק לבנות אתר, להעלות תוכן ולהשיג קישורים. אם אתם רוצים להצליח, אתם חייבים לשאול את עצמכם מספר שאלות ולהגיע למצב בו התשובה עליהן היא כן;
- האם התוכן באתר שלי בעל ערך מוסף עבור קהל היעד שלי?
- האם האתר שלי מצליח לענות על שאלות הלקוחות?
- האם האתר שלי מדבר באותה שפה כמו קהל היעד שלי?
- האם האתר שלי ידידותי וקל למצוא את מה שמחפשים?
לכל סטארטאפ, מתאימה תוכנית SEO שונה. הצטרפו אלינו ויחד נכיר ונבין מה היא תוכנית SEO טובה.
הדבר הראשון שעליכם לעשות הוא להגדיר את מטרות האתר שלכם. האם האתר שלכם נועד להציג מוצר, האם הוא אמור להניב לידים או הרשמות או שמא הוא אמור לגרום למשקיעים להתעניין?… חשוב להתקבע על מטרת האתר מכיוון שהיא הבסיס לכל אסטרטגיית ה SEO שלכם.
זהו את קהל היעד שלכם
לאחר שהבנתם מהי מטרת האתר שלכם, הגיע הזמן להכיר את קהל היעד שלכם. קהל היעד שלכם הוא הכרחי עבור השלב הבא בתוכנית ה SEO שלכם והוא ביצוע מחקר מילות מפתח ובחירת מילות המפתח הנכונות. מילות המפתח שלכם, צריכות להכיל מושגים ראשיים, מילות מפתח זנב ארוך, מילים הכוללות את שם המותג שלכם וגם כאלו שלא.
מינוף אסטרטגיית מילות המפתח שלכם
המפתח לכל אסטרטגיית ה SEO שלכם היא בחירה נכונה של מילות המפתח ואז אופטימיזציה של האתר למילים אלו. המטרה שלכם היא להיות מדורגים כמה שיותר גבוה במילים אלו ולהעניק תוכן רלוונטי ותואם למה שהגולשים חיפשו.
הבעייתיות של סטארטאפים ועסקים קטנים היא התחרות בין מילות המפתח אל מול עסקים גדולים וותיקים יותר. הפתרון לכך היא להיות יצירתיים עם אסטרטגיית ה SEO ולהתמקד במילות מפתח בעלות זנב ארוך רלוונטיות לקהל היעד וכאלו, שיגרמו לגולשים להיכנס אל האתר שלכם.
בחירת מילות מפתח
יש מספר דרכים לבחירת מילות מפתח, בין אלו נמצא את שימוש בקונסולת החיפוש של גוגל וכלים אחרים כגון מתכנן מילות המפתח, SEMrush ועוד. שיטה נוספת היא לבדוק את ההצעות האוטומטיות של גוגל; התחילו להקליד מילות/מונחי מפתח וראו איזו השלמה אוטומטית גוגל מציע. דרך נוספת עבורכם היא פשוט לשוחח עם אנשים מקהל היעד שלכם ולהבין מה הם יחפשו על מנת למצוא את "הפתרון" שהם צריכים. תוכלו גם לחפש בפורומים או בקהילות הנכונות של קהל היעד על מנת להבין מה הצורך הקיים. בנוסף ולא פחות חשוב הוא לבצע מחקר מתחרים ולראות באלו מילים המתחרים שלכם מתמקדים.
סינון רשימת מילות המפתח הפוטנציאליות
לאחר שיצרתם רשימת מילות מפתח, חשוב לברור ולהגיע למילות המפתח האולטימטיביות ביותר;
- ווליום חיפוש – בדקו כמה אנשים מחפשים את מילת המפתח והחליטו בהתבסס לכמות החיפושים האם המילה רלוונטית. אגב, לעיתים מילת מפתח בעלת ווליום חיפוש נמוך, עדיין יכולה להיות בחירה טובה, במיוחד אם היא מצביעה על כוונת משתמש חזקה להמרה.
- רמת תחרות – כסטארט-אפ סביר להניח שהדומיין שלכם חדש וזה אומר, שייקח לכם קצת זמן עד שתתברגו בתוצאות החיפוש הראשונות. קבלו מושג לגבי רמת התחרות עבור כל מילה ואת החזקות יותר, שמרו לשלב מאוחר יותר.
- כוונת מילת המפתח – הבינו אלו תוצאות מופיעות במילות המפתח ואם מדובר באתרים שונים משלכם ולא מדובר באתרים מתחרים, אזי כדאי להסיק שמדובר במילה פחות טובה
אופטימיזציה לאתר
אוקיי אז אתם יודעים מה מטרות ה SEO שלכם ורשימת מילות מפתח, כעת הגיע הזמן לעשות אופטימיזציה לאתר. אם בניתם את האתר נכון, מה שאתם צריכים לעשות הוא להתחיל את תהליך האופטימיזציה אל עבר מילות המפתח הנבחרות. בחרו מילת מפתח לכל עמוד והשתדלו שהעמוד הזה יהיה רלוונטי ומתאים למילת המפתח. השתמשו במילים רחבות יותר לעמוד הבית וספציפיות יותר פר עמודים. השתדלו לעבוד נכון ולייצר כותרות, תיאורים, מבנה URL ידידותי, כותרות, תגי ALT, קישורים ועוד.
לאחר שסיימתם לעשות אופטימיזציה לאתר, התחילו לעבוד מחוץ לאתר. הקימו ונהלו בלוג, השיגו קישורים חיצוניים איכותיים וכאלו שיעזרו לגוגל להבין שהאתר שלכם הוא אתר שהם רוצים בראש תוצאות החיפוש וכמובן עבדו על הרשתות החברתיות שלכם.
טיפ קטן מאיתנו בנוגע לשם שלכם
בהנחה שלא רכשתם דומיין, ודאו שהשם שבחרתם הוא מקורי ואתם לא עתידים לחלוק אותו עם חברה אחרת. פשוט הקישו אותו בגוגל וגלו מה התוצאות שעולות. אם השם שלכם מאויית קצת שונה או אפילו "מוזר", בקשו ממישהו שלא מכיר אתכם, להקליד אותו בגוגל וצפו בתוצאות. ברגע שהתקבעתם על שם, רכשו את הדומיין והגישו אותו בקונסולת החיפוש של גוגל כדי שיתחיל לצבור ותק (מרכיב חשוב ב SEO).
שיהיה בהצלחה!